Codul lui Da Vinci al Fluorului din pasta de dinti

Fluorul este inceputul, cuprinsul si sfarsitul discursurilor tuturor stomatologilor, a reclamelor de pasta de dinti si mai tot ce ajunge in gura :)) Ati auzit pe cineva revoltat imptriva fluorului? raspunsul este probabil DA.
Din ciclul ” sa ducem o viata mai sanatoasa” acum doua saptamani o pacienta m-a intrebat ce pasta de dinti fara fluor sa-si cumpere? reactia a venit pe pilot automat ” de ce fara fluor?” raspunsul a fost scurt si la obiect ” pe Discovery au dat un documentar despre cat de toxic si nociv pentru organism este fluorul. Netul este deasemenea plin de “dovezi”
Ce sa mai si crezi? oricum pana iti tragi singur concluzia eu zic sa nu te opresti din spalat pe dinti iar in alea 3 minute de periaj :)) sa cugeti ca nimic in exces nu este sanatos! ca este o diferenta intre a inghiti o substanta si a o pune in contact cu dintele pentru 3 minute! sa dai un search pe http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/ sa gasesti tonele de cercetari facute pe subiectul asta.
Imi amintesc ca era o reclama imensa atarnata pe toate zidurile din cluj, care zicea ca daca rontai nu stiu ce guma de mestecat face cat un periaj. nu stiu cat de nimerit este sa-i incurajezi pe romani sa mestece guma in loc sa-si spele dintii in condittile in care statistica facuta de P&G in Romania spun ca cetateanul roman isi schimba periuta o data la 4 ani si ca media consumului de pasta de dinti pe cap de locuitor este de 100ml/an, adica un tub.
revenind la fluor, oare sa fumam linistiti si sa mancam de la KFC dar nu cumva sa ne spalam pe dinti cu pasta de dinti cu fluor sa nu murim!? take a min to think about!

24 Replies to “Codul lui Da Vinci al Fluorului din pasta de dinti”

  1. .. am citit pe undeva (nu mai stiu unde) ca efectul major al fluorului este prin aplicarea DIRECTA pe smaltul dintilor… asa ca insist ca parintii sa faca periajul copiilor lor inca de la primii dintisori de lapte… bineinteles cu paste care contin fluor in cantitate adecvata virstei…

  2. Asta alaturi de o alimentatie saraca in fluor, in general. Pacientii ar trebui sa se adreseze medicilor pentru a vedea ce suplimente de fluor si nu numai sa ia.

  3. am lecturat articolul din link….teoria conspiratiei are adeptii ei..
    Asta ne mai lipsea …dupa ce ca ne spalam pe dinti duminica cand facem baie (nu e gluma), mai cautam si pasta de dinti fara flor.
    Suedezii au interzis amalgamul de catva ani…dar au fluorizat toata apa potabila. daca s-ar fi semnalat vreo – urma de efect secundar…credeti ca nu si-ar fi facut probleme.
    daca comparam statisticile cu incidenta cariei ne-apuca plansul
    daca comparam statisticile cu starea de sanatate a populatiei ..tot asa…

    mi-a placut pasajul in care scria ca florul in doze mici ii face pe oameni mai docili….mai supusi autoritatii….acest lucru (de-ar fi adevarat numai) imi intareste convingerea ca trebuie florizata apa NEAPARAT in Romania; poate odata si odata ne civilizam si noi…

    dupa cate stiu eu in Romania noastra s-a incercat dar fara succes fluorizarea apei in Targu-Mures…

  4. nu stiu ce atata documentare ati facut ca n-aveti nici o treaba, mai ales domnu marius bud. fluorul e nociv pentru glanda pineala care e in centrul capatanei, si la cat fluor ati bagat se vede ca nu mai ganditi. si de la glanda pineala hranita cu flour aveti o viata asa spirituala de va plangeti in fiecare in ce calvar traiti

  5. Mai sa fie!!! tii pasta aia pe dinti trei minute pe dinti zi de zi o viata intreaga.Si daca e asa benefica de ce toti puradiei astia ranjiti au dintii plini de carii inca de la 2 ani? ca se spala de bebelusi pa dintoci? De ce in fiecare saptamana apare o reclama NOUA la pasta de dinti veche de cand lumea.Ai impresia ca a aparut odata cu bigbangu.Si rezultatu? Cabinete dentare la tot pasu si reclame si mai multe.Unde o fi logica romanilor astia care se autoproclama civilizati? Ca nu se spala taranu pe dinti ?Nu nu e asta.E ineficienta produselor create special in acest sens.Si daca nu e teoria constipatiei e cea economica.Cat de idiot sa fii ca dentist si sa recomanzi pasta tamaduitoare de carii in defavoarea propriei meserii.Ce faci ii iei singur paine de la gura de altruist ce esti?M-as indoi.O faci ca stii ca nu e nicio scofala pasta aia miraculoasa si te mai alegi si cu bani din reclama.Plus ca la cat de cacaciosa ,e paradeste dintii mult mai repede decat fdaca nu ii speli.Stiu ca nu suport pasta de dinti.De niciun fel…de la a mai ieftina pana la a mai smenara.La fel ma ustura si dor limba si gingiile.Senzatie care tine juma de ora.Asa ca am ajuns sa ma spal ca o necivilizata cu bicarbonat.Cam scarbos da la prima clatire trece senzatia naspa.
    Si pentru fanii fluoruli va recomand Slatina.Vestita pentru concentratia imbelsugata de flor.Am locuit acolo 27 de ani si sincer va spun ca oamenii de aci nu mai au dinti.Le-au crescut fildesi,atat de bine le face acest miracoles element chimic.Cica sa bem apa cu fluor.Ca e mai tare si mai mare.Aia de la mama natura nu mai e la feshan.S-a demodat.Ma intreb care e mai uman …necivilitatul sau scortosu snob care arata cu degetu pe cel care nu traieste asemeni lui.Din reclame si iluzii adica.Sa va vad la exploziile solare din 2013(chestie pe cat de reala pe atat de stiintifica) atunci cand vi se ia portia de electricitate.Sa vad cat o sa va mai arda de snobisme trufie si aratat cu destiu.Mi-e rusine ca traiesc intr-o TARA MINUNATA cu rataciti carora le e rusine de tara si semeniI lor.Si nu doar atat…le e si scarba,ii judeca…

  6. respect veta 999 ptr ce ai scris .. florul sau cum plm ii zice … e adevarat ca e un rahat toxic .. altii dau otrava cu flor la sobolani si noi il bagam in gura … am renuntat din acelasi motiv si eu la apa de gura m-am trezit de dimineata cu gingiile albe si arse …dupa ce mi clateam gura seara cu apa de gura dentara si una care se zice ca e cea mai buna ,.. adios am renuntat la rahaturile astea mincinoase … am facut destule experimente ..

  7. De acord cu VETA 999. Daca suntem timpiti, asa ne trebuie. Chiar ne-au sters si dramul de IQ pe care-l mai aveam? Unul dintre multele efecte nocive ale fluorurilor este si diminuarea IQ-ului, daca mai au ce sa diminueze. Prostia n-are leac. In USA nu a fost niciodata aprobata legal folosirea fluorurilor in alimente sau cosmetice. Stiu ei ceva.

  8. Domnule, sa inteleg ca cunteti doctor stomatolog.
    Cate cunoasteti despre fluor? Nu prea multe, va spun eu. Fluorul este foarte reactiv si TOXIC (banuiesc ca ati studiat chimie la stomatologie, sau nu?).Fluorul se foloseste in industria atomica!

    Din pacate se adauga si in apa de baut! TOATA! Atat cea din comert cat si cea de la robinet.

    Fluroul ataca glanda pineala. Ce este aceasta glanda si cu ce este responsabila gasiti aici:
    http://aripileluirafael.blogspot.com/2011/02/misterul-conului-de-pin-de-la-vatican.html

  9. Cu siguranta ca e importanta cantitatea de fluor. Dar esti asa sigur ca o cantitate mica nu dauneaza? De fenomenul de acumulare ai auzit?

    “revenind la fluor, oare sa fumam linistiti si sa mancam de la KFC dar nu cumva sa ne spalam pe dinti cu pasta de dinti cu fluor sa nu murim!? take a min to think about!”

    Alta mostra de “intelepciune”, nu te supara. Dar varianta: “NU mancam la KFC SI NU ne spalam cu pasta de dinti cu fluor”, ti-a trecut prin minte? Ai putea sa o incerci.

    P.S. A cataloga orice ca “teorie a conspiratiei” si a crede ca toata lumea are numai intentii bune e chiar mult mai periculos decat a vedea o conspiratie in orice.

  10. corect veta…ink ceva in plus dnul doctor….cu pasta cu fluor…sau doar cu gelul cu fluor…nu ti dai doar pe dint…ci si pe mucoase.sau nu t speli doar p dinti ci si pe langa:)))..ceea ce ar trebui sa stii…k mucoasa are si capacitate de absobtie (de ex.cei care au problm cu inima dc tin nitroglicerina sub limba?..k asa vor ei?:)))..)
    Fluorura de sodiu..este un produs rezidual al industriei de aluminiu,folosit in otravurile pt sobolani.Inhiba enzimele,acetilcolinesteraza-impilcata in transmisia semnalelor-prin nervi. De nazisti,a fost folosit si in lagare…
    Fluorul nu este un nutrient esential, nu exista nici o afectiune umana datorata carentei de fluor in organism: cu alte cuvinte putem avea dinti foarte sanatosi fara fluor.
    Acesta se acumuleaaza-interuturi,gl.pineala,si mai ales oase.
    – doar 200 mg de fluor este suficient pentru a ucide un copil si doar 3-5 grame (o lingurita) este destul pentru a ucide un adult…asta asa k fapt divers…:p

  11. Pai daca nu are efect la expunerea de 3 (trei) minute pe dinte, de ce se mai pune in pasta de dinti? Pentru ca este un reziduu toxic al industriei chimice, care ar fi prea scump de eliminat din natura? Si atunci se recicleaza prin organismul oamenilor, pe care in plus ii face si docili/imbecili prin acumulare in tesuturi (inclusiv in creier)?
    Ce as vrea eu sa inteleg este de ce nu se gasesc suficiente alternatice ieftine pe piata la pastele de dinti, adica fara fluor. Vrea cineva sa ne faca bine cu forta cu fluorul acela?

  12. bai inteigentule te-ai gasit tu sa ne spui noua cat de bun este fluorul, ia te rog spunemi cum se face ca fluorul se gaseste in apa si in sare (cele mai importante alimente de pe planeta) si spune-mi de ce in tot laptele praf care il gasesti pe piata se gaseste flor??? bebelusii nu au dinti cei care beau lapte praf, eu am o fetita de 3 luni nu ii dau lapte praf pentru ca spre norocul ei are mama laptic. dar am cautat si nu am gasit frate fara flor. deci eu zic asa, legea adoptata in 2002 conform careia e interzisa vanzarea de sare normala in magazine decat cea cu iod si flor este cheie facuta de frankmasonul adrian nastase! . salut

  13. da. interesant dar nici, neagra nici alba! nici nu aveam cum altfel…odata ce nu mananci la kfc, nu fumezi, si nu bagi nimic nociv in tine, iti mai pui si intrebari si uite asa evoluezi si nu te mai lasi condus de televizor…realizezi ca mananci carne bolnava, lapte de la vaci bolnave, substante de care nu ai auzi, ca ai apa la robinet dar ca totusi nu se poate consuma si trebuie sa cumperi, ca nu mai gasesti legume fara pesticide si modeificate genetic, ca platesti la mac 50 lei pe o reclama si mananci gunoi si devii gunoi…ca suplimentele alimentare si ceaiurile sunt pentru fraieri si foarte multe altele si daca societatea este bolnava tu mergi cu societatea, iar daca o sa faci cancer o sa dai vina pe societate, nu? cel mai bine fiecare sa-si pazeasca spatele si sa se informeze. informatia este cea mai valoroasa in zilele noastre restul e iluzie…:)

  14. Nu mai folosesc pasta de dinti de vreo 4 ani. Folosesc doar sare si bicarbonat de sodiu. Precizez ca fumez si beau din cand in cand si sucuri acidulate.
    Partea interesanta este ca de aunci nu am mai avut deloc probleme cu dintii, nici macar carii.
    Banuiesc ca o importanta o are si faptul ca nu mai cumpar apa imbuteliata pentru consum. La doua saptamani aduc apa dintr-o fantana de la o ruda.
    La un simplu calcul facut am vazut ca e mult mai economic sa nu mai dau banii pe apa, se compenseaza chiar si costul benzinei pentru transportul apei.(ma aleg si cu o iesire la picnic cu transport “gratuit”)
    Apropo cineva care a fost in Arabia Saudita imi spunea ca acolo apa potabila, desi se obtine prin desalinizarea apei de mare prin procedee specifice, este de doua ori mai ieftina ca la noi care avem apa dulce peste tot….

  15. “revenind la fluor, oare sa fumam linistiti si sa mancam de la KFC dar nu cumva sa ne spalam pe dinti cu pasta de dinti cu fluor sa nu murim!? take a min to think about!”

    Aici te grabesti un pic. De regula acele persoane care vor sa renunte la pasta de dinti cu fluor pt. simplu motiv ca le-ar face rau pe termen lung, sunt acele persoane care gandesc la fel despre orice substanta nociva organismului, iar fumatul stie toata lumea ca este nociv, si KFC-ul, dupa cateva cercetari. Dar vb ta, fiecare isi trage propriile concluzii.

  16. In Romania apa este fluorurata , de cativa zeci de ani !!!….Tocmai de aceea sunt unii atat de docili …..
    Fluorul nu are nici un efect asupra cariilor dentare ….cel putin nu in sensul in care auzim prin sloganurile de adormit mintile unora , in putinele momente, de trezire ….

  17. Una din problemele enuntate de cei ce pledeaza pentru renuntarea la fluor este ca face oamenii mai calmi, docili … aici sincer (desi studii in acest sens nu stiu sa se fi publicat) eu zic ca mai calmi de atat cand sunt calcati in picioare si le sunt incalcate drepturile eu nu am vazut (ma refer la americani si la romani … in alte tari nu stiu)! Deci in practica s-ar confirma… Nu zic ca este sau nu asha dar argumentul tau de exemplu ca nu inghiti substanta e penibil! PRIN GINGII POTI SA ABSORBI SUBSTANTE TOXICE… chiar mult mai repede decat prin piele. Deci daca vrei sa fii impotriva “teoriilor conspirationiste” eu zic sa argumentezi un pic mai bine sa nu mai rada lumea de tine!
    p.s: si intalnirile builderberg au fost teorii ale nebunilor pana cand s-au confirmat!

  18. Daca citeai macar primele dezultate din LINK-UL DAT DE TINE vedeai ca “Sodium fluoride induces apoptosis through the downregulation of hypoxia-inducible factor-1α in primary cultured rat chondrocytes.” deci porneste distrugerea de celule… asta e dovedita de site-ul recomandat de tine!!! Asa ca atunci cand tii sa afirmi ca nu exista nici un efect negativ eu tin din nou sa iti reamintesc ca ESTI PENIBIL!

  19. Eu nu mai folosesc pasta de dinti chimica cu flour de un an de zile, dupa ce doctorul mi-a zis ca nu imi face bine la gingie si in general la corp. Medicul mi-a recomandat sa folosesc o pasta de dinti naturala cu ulei 100% pur din arbore de ceai(tea tree oil) de la Thursday Plantation. Intr-adevar, efectele se vad vizibil, pasta de dinti naturala nu face spuma cum fac pastele de dinti chimice cu flour. Eu sunt multumita si recomand pasta de dinti naturala.

  20. Dnule dr, si eu fiind doctor, zic sa ne bucuram de numarul de pacienti. Nu vor intelege in veci ca Fluorul este unoligoelement gasit in natura in ape, ceai,linte,peste,ficat. In fond un domn spune ca “mamica are laptic”…evident analizat…, un altul spune ca se foloseste in “industria atomica”. Printre atatia “medici internauti” eu zic ca cei 6 ani de facultate, specializari, competente…nu ne sustin. Eu procur Zymafluor din Italia, Belgia si Suedia unde am rude si colegi medici. Si acolo se vinde si administreaza si “pacientii” nu contrazic medicii. Degeaba putem posta din cartea de chimie, studii ale medicilor de renume, statistici OMS …daca au citit ei pe net ca e rau, atunci e rau. Putemsa marim tarifele si sa ii asteptam cu drag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.