dati muzica la maxim si aruncati boxa in strada :))

Vorbind despre viata universitara clujeana, am auzit de cateva ori spunandu-se despre Cluj Napoca ca ar fi un fel de Heidelberg al Romaniei. Doamne Ajuta, as completa eu, nu stiu daca e justificata sau nu comparatia! Studenti multi sunt si viata socio-culturala din plin, nu ne putem plange de asta!

Ce mi se parea mie paradoxal este faptul ca ,desi numarul studentilor a ajuns sa fie cat jumatate din populatia stabila a Clujului, totusi orasul nu parea deloc nici exuberant, nici petrecaretz, nici vulturos de evenimente asa cum vedem noi pe la altii: pietele de prin centrele oraselor intesate de oameni care canta,  danseaza, joaca teatru sau ce le-o mai trece lor prin cap, ONG uri organizand lumea si micind gaura de ozon, etc. 

Probabil ca in spiritul pastrarii linistii si odihnei populatiei care locuieste in centru spiritul artistic si agitatia a fost impinsa in sali de conferinte, teatre, salii de sport etc. Se pare insa ca lucrurile se schimba si aproape zi de zi ceva se imtampla pe strazile si trotuarele orasului, incep sa se transforme din simple cai de tranzit, in spatii de expozitii, targuri, concerte, promovare a unor evenimente. parca e mai bine sa te strecori printre majorete si oameni care danseaza salsa decat printre masini parcate ! Ambianta se anima si evenimentele ies in intampinarea ta scutindu-te de energia de a le mai cauta!

Vineri am iesit la o banala cafea pe o banala terasa din centru. Ceea ce a inlaturat banalitatea asta a fost o fanfara, si ea banala dealtfel, care canta undeva la umbra unei statui incurajand niste pusti care aratau trecatorilor ce-au invatat ei toata vara la ceva club sportiv. Luate separat n-au nici o culoare: o terasa, o cafea, o fanfara, copii dansand! punse impreuna fac un buchet superb si sparg in mod placut banalitatea unei cafele! 

Asadar, sa intamplam cat mai multe actiuni pe strazi, sa mai trezeasca atmosfera si sa nu-i lase pe cei care locuiesc in centru sa doarma :)):)) asa faceau si anticii nostri, in piata publica intamplau totul! trotuarele devin scene si trecatorii spectatori! ……o continua piesa de teatru de criza, sa nu mai dam banii pe bilete la teatru :))):)))

Asteptam sa iasa si DJi din cluburi…….oricum se pare ca deja au inceput sa mixeze extraclub si prin cluj asa ca in seara asta, austriacul Parov Stelar ne mixeaza cu jazzo-hauso-breakbeat la Polus Mall. Nici in Piata Muzeului n-ar suna rau! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.