Felicitari studentilor mei din grupul de cercetare “ENDO research” pentru primul premiu obtinut la un congres international!

In aceasta toamna, in cadrul cercurlui stiitific de endodontie de la facultate,  am pus bazele unui grup de cercetare pentru studenti denumit ” ENDO research”, cinci studentii fiind acceptati in acest grup pentru inceput: Codruta Pop, Roxana Hojbota, Petronela Moisa, Felix Hoble si Sergiu Spataru, toti din anul 4 Medicina Dentara UMF Cluj. Am lansat patru directii principale de cercetare care au majore implicatii si aplicatii practice clinice:

  • adeziune la dentina radiculara corelata cu prezenta pivoturilor din fibra de sticla,
  • rezistenta la forte a dintior tratati endodontic si restaurati coronar,
  • analiza CBCT a cazurilor esec si retrat endo
  • managementul dificultatilor intampinate de studenti corelate cu ergonomia tratamentelor endo.

Pentru inceput, am demarat cetava studii pilot care au fost realizate de studentii din grupul de cercetare in colaborare cu partenerii nostri, chimist cercetator Gabriel Furtos si dr. George Nicula de la  Institulul de Chimie “Raluca Ripan” din Cluj si  respectiv,  Catedra de Biologie Celulara si Moleculara UMF Cluj. Rezultatele preliminare acestor studii  au fost prezentate in premeira in cadrul celei de-a 9-a editii a congresului International pentru studenti, STOMis 2013, 5-7 Decembrie, Iasi:

1. Evaluarea unui nou prototip de testare a adeziunii cimenturilor pentru pivoturile din fibra de sticla
Autori: Felix Hoble, Sergiu Spataru
Coordonator: dr. Marius Bud, Departamentul de Odontologie Conservativa UMF Cluj
2. ANALIZA MICROSCOPICA A ADEZIUNII LA DENTINA A BUILD-UP-URILOR CU SAU FARA PIVOTURI DIN FIBRA DE STICLA Autor : Codruta POP. Coautor : Asist. Univ. dr. George Nicula
Coordonator stiintific : dr. Marius BUD, Departamentul de Odontologie Conservativa
3. INFLUENŢA RESTAURĂRILOR DIN COMPOZIT ÎN CAVITĂŢI CLASA A II-A ŞI MOD ASUPRA REZISTENŢEI MECANICE LA FRACTURĂ A DINŢILOR TRATAŢI ENDODONTIC Autori: Roxana HOJBOTĂ, Petronela MOISĂ
Autor: Codruţa POP. Coordonator: Asist. univ. dr. Marius BUD
4. Atitudinea studentilor la medicina dentara asupra managementului tratamentelor endodontice si ergonomiei acestuia Autori: Sergiu Spataru, Felix Hoble. Coordonator: dr. Marius Bud

iasi2013

3

 

Una dintre cercetarile noastre a fost premiata in cadrul Galei de final clasandu-se pe locul 2, aceatsa prezentare fiind ANALIZA MICROSCOPICA A ADEZIUNII LA DENTINA A BUILD-UP-URILOR CU SAU FARA PIVOTURI DIN FIBRA DE STICLA, realizata si prezentata de Codruta Pop. O felicit atat pe Codruta Pop cat si intreaga echipa care i-a fost alaturi !

premiul 2 la stomis 2013 endo research cluj

grupul endo research 2013 cluj

In cadrul evenimentului ne-am intalnit cu vechi colaboratori de-ai nostri, Prof. Danisia Haba, titularul cursului de radiologie stomatologica din UMF Iasi si trezorierul Asociatiei Europene de Radiologie dentomaxilofaciala ( EADMFR) cu care vom mai colabora in viitor pentru a organiza si sustine urmatorul congres european de radiolgie care va fi organiza in 2014 in Cluj, pentru prima data in Romania. Prof. Haba a sustinut un curs despre imagistica sinusurilor maxilare in cardul STOMIS

endo research si prof. danisia haba la STOMIS2013

 

Profesorul Academician Andrei Iliescu a prezentat in cadrul congresului tema  managementului hipersensibilitatii dentinare si ne-a surprins placut  prin incurajarile publice pe care le-a adresat in cadrul prezentarii grupului nostru de cercetare. Multumim mult si speram sa continuam la fel de bine cum am inceput!

1prof iliescu

 

In paralel cu STOMIS a avut loc si conferinta de final al proiectului finatat din fonduri europene si coordonat de doamna decan Prof. Norina Forna pe care tin sa o felicitam pentru modul in care a reusit sa doteze prin acest proiect  facultatea la standarde intalte si sa impuna la Iasi o viziune asupra dezvoltarii si educatiei  bazate pe tIMG_1672ehnologie si practica pe simulatoare inca din primii ani de facultate .

 

 

Multumim organizatorilor de la  SSS Iasi si in special Dianei Buturca care este coordonatoarea departamentului stiintific studentesc si care, spre bucuria noastra, anul acesta universitar se afla cu o bursa ERASMUS de un an in Cluj unde speram sa se alature in viitor grupului nostru.

IMG_1768

IMG_1667

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.