mai raman ceva stomatologi in Romania?

Daca in urma cu 3 ani dentistii romani pasionati de plecarea in vest si de castiguri mai mari mergeau in UK, acum lucrurile s-au schimbat. Legislatia a devenit f permisiva pe piata muncii stomatologice. Orice absolvent roman poate munci oriunde in spatiul UE cu pregatirea pe care o are in Romania. Daca asta e bine sau nu, nu comentez……cine stie…..pricepe;) Firmele care racoleaza medici romania pentru munca in vest s-au inmultit rapid, avioanele companiilor low cost au umplut pista aeroportului din cluj, actele s-au simplificat, numarul de dentisti in Romania a crescut iar pupulatia a ramas aceesi, poate putin mai saraca! deci, sa plece dentistii Romani pentru a repara dintii strainilor la ei acasa? Se pare ca da! Multi dintre cunoscutii si prietenii mei sunt in proces de aranjare a plecarii spre Franta si Belgia mai ales. Franta este noua destinatie! Le merge rau aici? nu, nici vorba! Atunci? Poate ca romanul a devenit mai rafinat in calitatea vietii lui si isi doreste mai mult decat sa aiba bani suficienti. Mediul in care locuiesti, oamenii cu care ai de-a face, organizarea sociala din jurul tau contribui la calitatea vietii. Multi dentisti romani s-au plictisit sa lucreze la preturi de 10x mai mici decat cele din vest cand cumpara materialele si instrumentele la acelasi pret cu medicul din vest; s-a plictisit sa ia educatia sanitara a apcientului roman de sub nivelul marii, in timp ce in vest gradul de educatie sanitara a pacientilor este incomparabil mai ridicat…..deci a intervenit plictisul. si atunci…..schimbi ceva: meseria, iubita, tara, masina:)))))

Latinii spuneau: Ubi bene, ibi patria, adica acolo unde ti-e bine, acolo ti-e tara! succes la plecari si…..sper sa nu raman singur pe piata stomatologica!

One Reply to “mai raman ceva stomatologi in Romania?”

  1. Parerea mea sincera este ca procedura de a fugi ,mai ales cand alor tai le este greu,nu-ti asigura un loc in RAI.AM ZIS!Eu cred totusi ca pt.bani o fac.Sincer!Si,Marius,nu ramai singur!:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.