cu conversii la Chicago, via NY

salutare tuturor, sau ca sa fiu mai local HI GUYS,
acesta este primul post pe blogul meu a carui adresa n-o stie inca nimeni innafara de mine!
 
acuma am descoperit ca am internet si pe calculatorul de pe birou, ca de doua zile imi tot ingesui degetele pe tastele telefonului sa-mi verific mailul :))
 
 
ca sa fiu scurt, va salutez din chicago unde am ajuns de doua zile dupa ce am tras un scurt tur de 3 zile in New York. E o nebunie orasul asta ( NY ca in Chicago e linistit ca la Herculane in comparatie cu new yorku)…..miliarde de turisti care se holbeaza pe Broadway la miile de reclame luminoase agatate ca hainele la uscat pe toate bloacele mai mici sau mai zgarie intre nori….apogeul e la Times Square…babilonu  babilonului: turme de oameni, tone de becuri statice si miscatoare, stiri de la burse si news pe verticala, jeg si gunoie pe orizontala, magazine la care aerul conditionat s-a blocat pe “tocmai bun de mers la ski”……si colac peste pupaza, io si emox la fatza locului :))
 
plimbat, vazut placut, fumat o tigara!  
 
ne-am dat cu autocrarele etajate fara acoperis sa facem turul orasului, ma rog l-am cam facut de vreo 3-4 ori ca biletul era valabil doua zile si asa puteam calatori gratos prin oras. ne-a cam  batut soarele in cap, dar cum roata se  intoarce, in ultima zi ne-a batut si o ploaie super subita si nesimtita …tot in cap……n-am murit ca si aici din fericire  tot cu apa ploua….am stranutat un pic dar ne-am uscat repede cand am intrat in metrou care e un fel de cuptor de ars ceramica la 1500 de grade…. din care te bucuri ca iesi la suprafata viu si neprajit ca o hamsie
 
ne-am dat pe la muzeul de arta moderna ( MoMA) care musai si necesar trebe vazut, noi ne-am incurcat putintel si am intrat pe o usa pe care am observat apoi ca se iese si ca defapt intrarea era pe usa care avea in urma ei o coada la care oamenii injurau cate juma de ora stand in soare. nu mai conteaza important e ca si noi tot inauntru am ajuns.
 
ne-am feribotat si pana la insulitza pe care locuieste statuia libertatii ( aia de tine o flacarica in mana) care e mare, mare, mareee…..mare libertatea asta de aici , 98 de metri spre cer. cam micuta  insa fata de turnul Sears din Chicago ( mai nou il chema Willis…..speram ca incurand sa-l cheme MB Center tower :)) ), la care am fost azi si care e a treia din lume la inaltime dupa alte dou turnuletze din Tai Pei (nu cred ca l-am scris bine) si Dubai ( am uitat cati metri are dar stiu ca are 103 etaje). aici a fost mai nasoala situatia pentru ca fix in varf au inventat un fel de balcon scos inafara cladirii unde poti iesi sa vezi mai bine orasul….. asta n-ar fi fost o problema daca pardoseara balconului nu era tot din sticla :))) Ema a fost cea mai curajoasa si a intrat prima ………..nu prea stiu cum sa va spun la ce poti gandi cand calci pe sticla aia si vezi sub tine o prapastie de 103 etaje ….brrrr!!   eu eram obisnuit cu panorama de pe dealul nostru de la Belvedere si balcoanele astea-mi inspira teama
( ala din poza nu-s eu 🙂 )
 
 
 

3 Replies to “cu conversii la Chicago, via NY”

  1. Si eu am vizitat Sears Tower dar nu aveau balcoanele astea cu podea transparenta atunci :(, anyhow aveti grija de voi si veniti mai rpd in tara ca avem o caruta de povestit despre DS 2k9 :))

  2. esti tare ca nu te-ai dus in respectivul balcon, eu cum se spune pe la noi…… mai sus de nevasta nu ma sui

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.